Наполи се изкачи еднолично начело в класирането на Серия А след осмата поредна победа във всички турнири. Адзурите надвиха 4:1 Кремонезе като гост и събраха 23 точки - с две повече от Аталанта след първите девет кръга на калчото. Последният мач, който партенопеите не успяха да спечелят беше срещу Лече - 1 :1 на 31 август. След това хората на Лучано Спалети победиха Лацио, Специя, Милан, Торино и Кремонезе в първенството и Ливърпул, Рейнджърс и Аякс в Шампионската лига.

В Кремона Наполи поведе с гол от дузпа на Матео Политано. Той реализира от бялата точка след като Хвича Кварацхелия беше фаулиран в наказателното поле. Веднага след паузата Кремонезе изравни. Първият си гол в Серия А вкара Сирил Десерс. Спалети хвърли в боя и Джовани Симеоне, който донесе аванса на Наполи в 70-ата минута. Той засече прекрасно центриране на Марио Руи, за да изведе отново гостите напред.

В добавеното време паднаха още 2 гола във вратата на Кремонезе. Първо Ървинг Лозано направи 3:1. Кварацхелия се измъкна сам срещу вратаря, но поднесе топката на мексиканеца на празна врата. Имаше време и за попадение на новото попълнение Оливейра. Той засече центриране на Ди Лоренцо.

Освен, че е в серия от 8 поредни победи в този период Наполи вкара невероятните 25 гола или по повече от 3 средно на мач. В срещата тази вечер за трети път в историята на Серия А се разписаха играчи от 4 различни континента - Политано (Европа), Десерс (Африка), Симеоне и Оливейра (Южна Америка) и Лозано (Северна Америка).